Wijkkerngroep
Purmer Noord

Wie is wie?

En verder……

Wijkwethouder: Mario Hegger

Wijkmanager: Misja Horsthuis

 

Wie is de Wijkkerngroep Purmer Noord

De Wijkkerngroep bestaat uit bewoners die zich vrijwillig inzetten voor het wel en wee in onze wijk.

Deze vrijwilligers ondersteunen, namens de wijkbewoners de wijkmanager, door mee te helpen en/of mee te denken, te adviseren of op andere manieren actief te zijn voor de wijk.

De wijkkerngroep beschikt over een door de gemeente verstrekt budget, waaruit kleine projecten kunnen worden gefinancieerd.

Waarom wij in de wijkkerngroep werken

Ed Vredeling (Voorzitter)

Geboren in 1951. Sinds 1986 woon ik in de Purmer Noord.

Omdat ik vroeg gepensioneerd was, dacht Hans Wessels mij te strikken om plaats te nemen in de Wijkkerngroep

Ook ben ik 26 jaar voorzitter en 4 jaar penningmeester van de Schietsportvereniging Purmerend geweest en zet ik mij in als vrijwilliger, Kerst op de koemarkt, Stichting Marktstad Purmerend, verkeersregelaar, Reuring, Ogen en Oren en zwerfieopruimer.

Het werken in de Wijkkerngroep sprak mij aan omdat ik mij graag in wil zetten voor het verbeteren van contacten in de wijk

Veiligheid in de wijk
Kleuren fleur in de wijk.
Een schone wijk
Contacten met de wijkwethouder, wijkmanager, wijkagent(en), Handhaving, wooncorperaties, Spurd, Clup en winkeliersvereniging zijn ook heel erg belangrijk

Ik hoop dit werk met plezier nog lang vol te houden

Hans Wessels (plv voorzitter)

Mijn Naam is Hans Wessels, geboren in 1953 en thans gepensioneerd.

Sinds 1980 woonachtig in de Purmer-Noord. Ik zit 23 jaar in de wijkkerngroep en ben de plaatsvervangend voorzitter.

U kunt bij mij terecht als het gaat om vragen, ideeën of projecten die u wilt opstarten. In mijn vrije tijd zet ik mij namens de kerngroep in voor de bewoners van de Purmer-noord. Ik zet mij in voor onze wijk en wil dat een ieder daar veilig en leefbaar kan wonen. Enkele punten die bij mij hoog in het vaandel staan zijn: Het aanzien van de buurt of straat te verbeteren.

  • Verbeteren van contacten in de buurt.

    

  • Vergroten van (sociale ) veiligheid van deze wijk.

    

  • Een opgeruimde en schone wijk.

Namens de kerngroep houd ik me bezig met het onderhoudsplan Gemeente Purmerend ten behoeve van onze wijk de Purmer-Noord.

Tevens ben ik coördinator van het Adoptieplan Bloembakken. Ik hoop mensen te enthousiasmeren om een bloembak in de wijk te adopteren en hierdoor meer kleur en fleur in de wijk te brengen. Ik zet mij ook  in als vrijwilliger  bij  Kerst op de koemarkt, Stichting Marktstad Purmerend, verkeersregelaar, Ogen en Oren en zwerfieopruimer  en  hosting bij Reuring


Ilona Karregat

Mijn naam is Ilona Karregat geboren in 1981. Getrouwd sinds 2007 en heb 2 kinderen.

Giovanni 2009 en Charlotte 2013. Sinds 2005 ben ik woonachtig in de Purmer Noord.

Mijn hobby’s zijn sporten en mijn vrijwilligers werk in de wijk.

Sinds 4 jaar zit ik in de wijkkerngroep. Dit omdat ik het belangrijk vindt dat:

 • We in de Purmer Noord een veilige en leefbare omgeving hebben voor de Bewoners.

 • Voor iedereen van jong tot oud leuke activiteiten zijn in de wijk.

Tevens ben ik ook redactielid voor de wijkkrant van de Purmer Noord. Als vrijwilliger ben ik ook actief bij oog en oren, Reuring en oudervereniging van mijn dochter haar school.

Heeft u als bewoner ergens hulp bij nodig help ik u graag verder waar u moet zijn

U wilt iets melden

MijnGemeente App

Is er iets kapot in uw woonomgeving? Of heeft u ergens last van bijvoorbeeld grofvuil of vuiliszakken op de straat waar niets mee gebeurd? U maakt een foto met de app en verzend deze. De app zend gelijk de locatie mee.De gemeente streeft er naar uw melding binnen een paar werkdagen af te handelen.

Download de iOS versie in de Appstore
Download de Android versie in de Google Playstore

Na het installeren van MijnGemeente app moeten gebruikers zich eenmalig aanmelden.

Wat kunt u zelf doen?

Snoeien/bijhouden overlastgevend groen

Het kan gebeuren dat niet al het groen netjes op z’n plek blijft. Dat heb je nou eenmaal met takjes, blaadjes, bomen en struiken. Nu is het zo dat het openbaar groen door de Gemeente Purmerend gesnoeid wordt. Heeft u nu last van overhangend en wild groen, dan mag u gerust dit groen een stukje snoeien of bijhouden. Zo helpen we elkaar om onze omgeving netjes en overzichtelijk te houden.

Zwerfvuil

Ziet u zwerfvuil zoals lege blikjes, papier, plastic etc. pak het op en gooi het in een container. Lege (statiegeldloze) flessen kunt u in de glasbak gooien. Zo helpt u mee om uw buurt netjes en leefbaar te houden.

Buurt verfraaien

U kunt om uw buurt te verfraaien een bloembak adopteren. Deze bloembak wordt in overleg met de bewoners door de gemeente geplaatst, ook wordt hierbij gekeken naar de verkeersveiligheid. U krijgt voor de beplanting een budget van de wijkkerngroep. U dient zelf de plantenbak te onderhouden. Zo wordt uw buurt nog mooier

Foto impressies

Purmer Noord

Heeft u ons iets te melden of te vragen?